Poziv za autore

POSTANI DEO ŠKRIPA!

Zanima te politika i imaš šta da kažeš o aktuelnim pitanjima i problemima, a nemaš gde? Misliš da se u kulturi dešavaju opasne promene i da je kulturna scena dosadna, a niko ti ne da prostor da to i kažeš? Misliš da se u medijima ne govori dovoljno i na pravi način o ljudskim pravima, i želiš da to promeniš? Društvene teme su ti zanimljive?

Ako si na neka, ili čak na sva pitanja odgovorio potvrdno, Škrip traži baš tebe! Škrip je interaktivni portal Instituta za evropske poslove namenjen razmeni iskustva, stavova i pokretanju diskusije. Škrip neguje i ceni kritičko mišljenje. Škrip daje priliku mladima koji se ne boje da kažu šta misle. Škrip ih ohrabruje da to urade.

Politika, kultura, ljudska prava i društvo četiri su rubrike Škripa. Škrip osim kritičkog mišljenja neguje i slobodu i podstiče autore i autorke da sami izaberu svoje teme i da sami razvijaju svoja interesovanja i znanja.

Ako ne želiš da čekaš priliku, već želiš da je stvoriš, vrata Škripa su širom otvorena za tebe! Pošalji nam tvoj tekst koji pripada jednoj od četiri kategorije i kratku biografiju (do 200 reči) na mejl skrip@iea.rs do 10.1.2017. godine. Autore i autorke izabranih tekstova objavićemo do 12.1.2017. godine.

Budi deo Škripa i reci svima šta misliš, šta znaš i šta želiš. Tvoje mišljenje je važno, tvoja kritika se traži, tvoj glas može da se čuje.

U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.